formex-autumn16-01

Tyckte ni om mina rapporter från Formex tidigare i år? I så fall hoppas jag att jag kan fortsätta att fota och fotografera nu den 24-27:e augusti då Nordens största heminredningsmässa går av stapeln. Jag mailade om pressackreditering ikväll så vi får hålla tummarna för att det blir ett pass nu.

Färgpaletten med nude, vinrött, blått och ljusare nyanser av blå och röd passar mig så bra. Jag älskar verkligen blått och att naturtrenden håller i sig hade jag räknat med. Själv är jag fortfarande fast i marmor-träsket och har det mest vitt och svart hemma, men det ska bli spännande att få ny inspiration inför hösten.

Nordic Me

Enligt Formex så är det tid att bli personliga och gå tillbaka till dem vi verkligen är. Att vårda både oss själva och världen runt oss. Att söka, känna och uttrycka oss. Givetvis för att vi mår bra av det, men också för att våra egna val tål att visas upp.

Vi hittar välbefinnandet i vårt ursprung och i naturen. Här finns en renhet och hållbarhet som utmanar känslan av en orolig värld. Vi interagerar i den verkliga världen – inte bara på sociala medier — och är noga med våra val. Vi konsumerar medvetet. Idag designar vi vår egen värld och vårt eget välbefinnande. Det är innebörden av Nordic Me.

Den här gången så är det Inredningsstylisten Tina Hellberg som kommer att inreda trendrestaurangen på Formex, allt utifrån höstens tre trender: Shape of things, Authenticity och Sensory. I själva restaurangen så kommer det bli ett gästspel av Leif Mannerström som har en favoritsätt med på menyn. Det ser jag fram emot att få se och smaka!

formex-autumn16-02

Något som är nytt för i höst är Nordic Buzz, som står för New Creative Business och är ett projekt för entreprenörer inom de kreativa näringarna som görs i samarbete mellan Danmark, Finland och Sverige. 70 utvalda designers har antagits till att medverka och det är tredje gången projektet hålls, men första gången i Sverige. I år ligger fokus på hållbara produkter och affärsidéer och syftet med projektet är att ge företagen möjlighet att vidareutveckla sig och sitt företag, att visa upp sina produkter på en internationell mässa samt möjlighet att skapa nya kontakter med andra designers, utställare, inköpare och press.

Bilder & Text: Formex.se

Du kanske även gillar