161101-10

I lördags så fick jag åka själv till IKEA i Uppsala för älsklingen orkade inte lämna sängen så tidigt på morgonen. Det gick bra att ta sig bort till Boländerna även om det var ganska ruggigt på morgonen och jag köpte en liten latte på vägen dit för att värma mig.

Det var glöggmingel enbart för de som anmält sig på hemsidan och det bjöds på alkoholfri glögg, godis och pepparkakor med blåmögelost (inte den krämiga och milda ädelostsorten) och sylt – en vidrig kombination då osten var alldeles för stark – så den åkte i soporna direkt. Jag hade hoppats på lussebullar eller något med saffran till glöggminglet.

Jag orkade inte mingla så mycket, ni känner ju mig, ensamvargen. Så jag tog och fotograferade en massa istället.

161101-06 161101-07 161101-08

Julkolan innehåller palmolja så den rekommenderar jag verkligen inte.

161101-09

Oscar Lind Modin, som tydligen kommer från Uppsala, har designat årets julmönster och berättade i sin presentation att han tackade ja till uppdraget trots att han inte alls är förtjust i den traditionella julen. Men jag tycker att han lyckades bra med att ta fram vackra mönster som IKEA sedan fick fritt fram att trycka på sina produkter.

161101-11

Jag har ingen plats för fler glas i skåpen, men hade det fått plats så skulle jag velat ha en egen julservis med de här glasen. Mönstret är så fint!

161101-05

161101-04

Jag köpte inga julprodukter den här gången, men kommer nog att skaffa ett par rullar inslagningspapper för kolla så fina paketen de hade slagit in var!

Med oss hem så fick vi en liten goodiebag med pepparkakor, ljus, servetter, ett julkort, en liten burk och en flaska. Tack för den 🙂

161101-03

Jag skulle egentligen inte handla något mer än ben till den extra del jag köpte till min tv-bänk i sovrummet. Det råkade blir lite mer dock… Mest nödvändiga saker som soppåsar, krokar, klädrullar (katter…) och ett extra par kuddar till sängen.

Jag har tröttnat på sänggaveln som är så mörk och tråkig, så jag fick hjälp med att välja ut ett lite roligare tyg att häfta på. Det blev ett som ser ut som träplankor. Om jag tröttnar på det så kan jag bara dra loss det sen och sänggaveln är som förut. Visar hur det blev i nästa inlägg.

Du kanske även gillar