160724-06

Det är alltid kul när jag får hänga med och träffa älsklingens vänner (då jag inte har några egna som älskar spel) och den här gången så blev det en grillträff med arkadspel och HTC Vive.

Åker man en bit öster om Uppsala city så kommer man till denna lantliga idyll med små röda hus, ladugårdar och enorma fält. Mitt i allt det lantliga så ligger det här relativt nybyggda huset och det är allt annat än lantligt inomhus. På övervåningen så hittar man välskötta arkadkabinetter och det är så smakfullt inrett med inramade posters och andra gamingprylar. Om det hade funnits en AC där uppe så kunde man suttit länge och spelat.

Nu spelade jag ingenting den här gången då jag är helt värdelös på just shoot’em ups (eller ännu värre; bullet hell!) och just idag kunde man bland annat spela DoDonPachi Dai-Ou-Jou, Gun Frontier och Battle Garegga.

160724-05

Alltid roligt att se män jobba i köket. Givetvis fanns min älskling inte med här, men så hade vi även gjort allt jobb med maten kvällen före. Jag hade gjort en egen potatissallad, fläskfiléspett åt älsklingen och kyckling till mig. Jag orkade bara äta ett spett och smaka lite på de andras goda mat. Men jag hoppas att det mesta av det vi tog med oss blev uppätet.

160724-04

Det här är inte våra spett, men de var så fina att jag var tvungen att ta en bild. Det känns som om vi måste grilla mer nu i sommar! Tyvärr har vi ingen vidare grill i lägenheten, så det får bli i Sollentuna om Walle får tummen ur och köper en grill snart… Han skickade en bild på en fin grill från Coop som nu är nedsatt 50% och jag hittade en bra på City Gross, så det får vi fixa senare i veckan som kommer.

160724-03

Jag vill inte hänga ut någon här, men jag tog många roliga bilder på killarna när de testade HTC Vive. Höll på att dö av skratt när de viftade med kontrollerna för att skjuta ner diverse projektiler eller svingade lightsabers. Man ser så urbota dum ut, men det kan man gott bjuda på. Jag är fortfarande inte såld på VR, men kommer givetvis att haka på så fort grafiken kommit ikapp den förra – eller allra helst – den nuvarande generationens konsoler.

Tack till Staffans alla fina vänner för det trevliga sällskapet och ett extra tack till grillmästaren som tog hand om all mat!

Du kanske även gillar