image
Om ni undrar varför mina sidor är extra sega just nu så beror det på mitt webbhotell som genomsöker servern efter fel (det har pågått i snart tre dagar.) Det är förhoppningsvis fixat snart, men det är riktigt jobbigt när man inte ens kan komma in på sin kontrollpanel.

I söndags blev det inget gym för min del, istället tog jag på mig uppgiften att måla räcket på balkongen. Det är något jag borde ha gjort för länge sen, jag vet. Fast jag har prioriterat annat istället. Hela projektet tog ungefär två timmar plus förarbete med att rensa bort allt på balkongen och montera bort kattnätet. Sen tvättade jag med målartvätt och skrapade bort gammal färg innan jag satte igång och måla vitt över den ljust gula färg som den var målad med tidigare. Passade på att måla de sidor som man kan se inifrån och ovanifrån i silver också (jag hade ingen svart färg tyvärr), det som tidigare var svart, så balkongen ser orörd ut utifrån. Helst hade jag velat måla hela balkongen vit, inklusive kattnätet, men hyreshuset är ljusgult och kattnätet måste man bygga om ifall man vill måla det, så de får behålla sin gamla färg.

Jag blev så nöjd med resultatet att det känns kul att sitta på balkongen nu. Att ingen fixat det tidigare tycker jag bara är sorgligt. Folk bryr sig inte om sina hyreslägenheter och de står och förfaller tills dess att hyresvärden ser till att renovera dom så att hyrorna skjuter i höjden. Det är inte konstigt att det ser ut som det gör på hyresmarknaden idag. Fy på er snåla och lata hyresgäster (och usla hyresvärdar också givetvis, allt ska inte hyresgästen fixa själv!)

Så det som behövs för att göra en snabb och billig renovering av balkong:

  • Målartvätt och svamp/trasa
  • Borste/sandpapper att skrapa bort gammal färg med
  • Metallfärg
  • Pensel och roller
  • Ev. Målartråg (jag körde direkt ur burken)

Sen kan man lägga ut golv från IKEA som jag har på bilden och slänga ut några växter och billiga möbler att sitta på så har man renoverat balkongen billigt och lätt.

Du kanske även gillar