Blomdahls örhängen

De här örhängena jag fick i julklapp av älsklingens mamma är så fina! Det är synd att jag är begränsad till att bara ha titan-smycken (gillar inte plast), men så är det om man är superallergisk mot nickel som jag är. Just nu är en stor bit av min högra handflata helt bortflådd tack vare min torra eksemhud. Borde alltid ha handskar på mig…

Det händer inte mycket på dagarna just nu, så har inte så värst mycket att skriva om. Jag låg med migrän igår och vaknade vid 7 på morgonen, var uppe hela dagen nästan, så är riktigt trött just nu. Läste klart en bok, Lockwood & Co: Den skrikande trappan av Jonathan Stroud. Ytterst underhållande bok som fungerar lika bra för unga som vuxna. Ska läsa fortsättningen på serien när jag tagit mig igenom alla böcker jag har hemma just nu.

Känns lite tråkigt här hemma nu när jag rensat klart alla lådor och skåp. Borde kanske dammsuga och svabba golven också för att verkligen få det rent och fint. Synd att jag inte vågar lita på att huvudet ska hänga med och tänker ta det lugnt tills det här migränskovet har passerat.

Något som alla inte vet är att migrän inte bara är huvudvärk, det är en kronisk, delvis ärftlig, neurologisk sjukdom som på ett sätt liknar epilepsi där huvudvärken i ett migränanfall bara är ett av symptomen. Migrän är INTE en psykologisk sjukdom.Sjukdomen och alla dessa symptom är neurologiska i grunden och mycket verklig för oss som har migrän. Migräniker är INTE neurotiska, lata eller överkänsliga. För oss är smärtan verklig både fysiskt och psykiskt.

Så att både ha en autistisk diagnos samt en neurologisk sjukdom plus ett fysiskt handikapp som fetma (enligt mitt BMI) är inte lätt alltså. Tycker inte ett dugg synd om mig själv förstås, jag klarar av det mesta och det finns de som mår mycket sämre än mig, men mest synd är det om dom som inte kan sätta sig in i hur andra människor mår och inte förstår problemen. Det är inte alltid lätt, men man måste försöka! Man kan inte skita i folk bara för att man inte förstår. Ignoranta människor är det värsta jag vet.

Du kanske även gillar