160316-23

Katterna fick vara ute på balkongen härom dagen och verkade gilla det även fast balkongen är rätt så trist just nu. Nätramen sitter uppe så de kan inte ta sig ut, men räcket måste målas och kanske även en del av ramen. Det är klart att jag helst hade sett balkongen inglasad, men eftersom husen ska renoveras snart (om 2-5 år troligtvis vilket tydligen är “snart”) så gör de inga större förändringar innan dess.

Det som jag hoppas på är att de ska byta ut alla fönster i lägenheterna plus ventilationssystemet, för de är verkligen undermåliga. Problemet är att fastighetsägare i Uppsala (Rikshem är ett bra exempel) bara anlitar billig arbetskraft från Polen, liknande länder eller från fuskbyggare i Sverige när det ska renoveras. Vissa av dessa hantverkare är mer kapabla att göra ett väl utfört arbete än andra om jag säger så. Om man anlitar billig arbetskraft så bör också hyran bli billig tycker man. Men så är det förstås inte.

Även hemma i Sollentuna så tycker jag att det borde sättas in fler fönster. På vinden bland annat. Det har pratats om det länge nu, men blir aldrig av på grund av tidsbrist och kostnadsfrågan givetvis. Men smakar det så kostar det. Man vill ju inte att det ska regna in om man sätter in en skylight. Föräldrarna ska även göra ett uterum av halva sin balkong så det ska bli kul att se vad de väljer för fönster till det.

Jag har aldrig monterat eller renoverat ett fönster själv, mest på grund av att jag är så klumpig och har alltid bott flera våningar från marken. Det tycker jag är rätt skönt då inbrottsrisken minskar. Det finns dock inbrottsäkra fönster och dörrar av alla de slag hos Kronfönster, så även om det kostar en slant så är det fortfarande billigare än om man drabbas av inbrott.

Skulle ni också behöva byta ut era fönster hemma?

sponsrat

Du kanske även gillar