Jag älskar verkligen att göra saker ihop med min bästa kompis Walle, men att åka bort några dagar ihop är extra roligt. Skönt att komma bort lite. Det tog ett tag att bestämma sig för vilken hytt vi skulle ha fast det var givet att vi skulle ta det dyrare alternativet 😛 Sen var det bara att packa den rosa resväskan och ge sig av.

Jag kom till terminalen lite drygt en timme innan man kunde börja gå på båten, så jag checkade in och hämtade kort och annat som skulle behövas innan Walle hade hunnit dit. Det var en himla massa asiater som skulle åka, vilket var kul då jag kunde stå och lyssna lite smått på en grupp med japaner. Tidsoptimisten kom efter ett tag och vi kunde börja vår lilla resa. På väg till hytten så stötte vi på en vilsen japan som på engelska frågade oss om det här var båten till Helsinki. Var lite sugen på att säga att det inte var det eller någon rolig fras på japanska men jag blev så överrumplad att jag bara fick fram ett “Yes!”.

Vår Commodore-hytt var riktigt mysigt med en stor säng, en soffa och fåtöljer, sen ingick det frukost (antingen i restaurangen eller i hytten) samt det bästa: tillgång till Commodore Lounge.

När vi hade gjort oss bostadda i hytten så tog vi en tur runt båten. Jag fotade en massa och blev så hypnotiserad av vattnet – som såg så inbjudande ut, att jag övervägde att ta ett dopp 😎

Väldigt skönt att bara strosa runt och titta på utsikten.

Sen började det att regna lite och vi stack in fort som attan. Walle är med på bilden ovan! Hehe

Ah, shopping! Där skulle jag promenera runt och kolla in fina saker… Med det fick vänta ett tag. Först skulle vi besöka Commodore Lounge och relaxa lite. Hemskt med hytter inåt båten, då kan man knappast gå runt naken i hytten utan att behöva dra för…

Det fanns massa godsaker att välja mellan i Loungen. Allt gratis och man fick ta hur mycket man ville. Jag testade nästan allt, men ångrar att jag inte tog mer än jag gjorde. Kunde ju ätit det här till middag! Det blev i alla fall en latte till min pirog och kakor. Chokladpralinerna var som biskvier men smakade lite som de där julkulorna av choklad som man brukar kunna köpa på lågprisvaruhus. Ingen höjdare det vill säga.

Den här tyckte jag bäst om. Saftig och god men inte för söt.

Vi satt där ett bra tag och kollade på utsikten ovan. En regnbåge! Och ljusa moln ovanpå de gråa regnmolnen. Efter det blev det en tur till Taxfreen där det inhandlades lite snus till farsan och annat smått som vi kunde tugga på under kvällen. Sen låg vi och kollade på tv tills klockan var på tok för mycket. Alla restauranger hade stängt utom Mundo och där var utbudet väldigt begränsat och tråkigt.

Jag tyckte att Ceasar-bageln jag valde var riktigt god även om den var kladdig men mitt sällskap hade inget positivt att säga om den här middagen… När det var dags att sova så skulle jag ta och sova på soffan, men den var hemskt obekväm och jag ville sova i sängen, så jag blev ledsen. Tur att Walle är den han är och gick med på att dela sängen. Överkastet användes som avdelare (så att jag inte skulle råka rulla över på hans sida och missta honom för någon annan.)

Du kanske även gillar