Min vän Walle fyllde år i lördags och jag åkte till Sollentuna för att fira honom på hans dag.

Först åkte vi och handlade på Ica MAXI med morsan. Där köpte vi en tårta och lite smått. Tog ett bra tag att promenera runt där och kolla på saker så när klockan nästan var 18 så skjutsade morsan oss till O’Leary’s i Sollentuna centrum där Walle bokat bord – han är sporttokig och bortsett från sporten är det ju en bra restaurang i sig.

Jag tog en alkoholfri drink och en blodig oxfilé med potatisklyftor och hot bearnaise. Man fick grillad majskolv, tomat och citron som tillbehör och allt var riktigt gott! Rekommenderar verkligen stället om ni inte varit där tidigare. Skön stämning och varmt och skönt även vid fönsterplats.

Zlatan spelade och gjorde många mål så det var kul att kolla på. Brukar vara rätt trista matcher annars när vi varit här förut. Jag och Walle satt och spelade Quizspel på våra iPhones och jag vann några gånger.

När maten var uppäten tog vi oss hemåt och käkade tårta till dessert ihop med lite bubbel Jag sparat sen kryssningen. Vi kollade på årets julkalender på SVT. Fantastisk i år då den tilltalar både vuxna och barn – något de ibland glömmer bort att skriva för. Tjuvarnas jul är ett annat bra exempel på bra skriven julkalender.

Åkte hem till min älskling framåt midnatt. Halt och hemskt på vägarna men jag kom hem utan skråma.

Du kanske även gillar