Fick förra fredagen ett helt fantastiskt bud från Reddville och Fresita. Det var en korg med jordgubbar, ett champagneglas och ett mousserande vin smaksatt med riktiga jordgubbar. Kan det bli bättre än så? Ett glas jordgubbsvin ihop med sushi och jordgubbar till dessert ute vid poolen en varm sommardag.

Jag har ätit mer jordgubbar nu i sommar än jag normalt brukar, till frukost och dessert, men inte druckit så mycket alkohol – mest på grund av att det blev lite väl mycket på Summerburst – så vinet var en trevlig överraskning. Många viner säger att de ska smaka som riktiga jordgubbar, men visar sig alltför ofta ha en syntetisk och konstgjord smak eller mindre god eftersmak. Tack och lov så var Fresita en frisk fläkt och jag tycker att det smakar ordentligt med jordgubbar. Toppenbetyg direkt.

Jag drack det ihop med sushi men jag kan tänka mig att det passar perfekt som en fördrink eller till en mörk chokladtårta. Mums.

Det finns på systembolaget (nr 7866) för 79 kr och har en behaglig alkoholhalt på 8 %. Glöm inte att vända försiktigt på flaskan innan ni öppnar den för att blanda vinet med frukten i botten – det blir svårt när man inte har korken i 🙂

” Fresita är ett chilenskt mousserande vin som är en blandning av tre olika druvor: Chardonnay, Sauvignon Blanc and Moscatel. De tre sorterna fermenteras/jäser var för sig och blandas sedan innan de jäser tillsammans en andra gång. Sedan använder man handplockade färska jordgubbar som smaksättning och i botten av flaskan finns det även kvar lite rester av jordgubbar.

Namnet Fresita kommer från det spanska ordet för jordgubbar.”

Alkoholhalt: 8 %
Förslutning: Kork
Volym: 750 ml
Ursprung: Chile
Pris: 79:-

Serveras kyld, 4-6 grader.







Du kanske även gillar