160814-04

Som den Nespresso Latissima-ägare jag är så måste jag alltid ha några kapslar hemma om jag vill göra en kopp kaffe eller en latte. Tyvärr så finns det inte alltid en Nespresso-butik att tillgå och det är inte alltid de har fri frakt på hemsidan vilket gör en beställning av ett par askar original-Nespresso på tok för dyr. Så finns de i matbutiken så slänger man givetvis med en ask – om man vet att de smakar bra.

Jag dricker aldrig ren espresso svart utan har alltid mjölk i kaffet så det här testet är baserat på hur respektive sort smakar med just mjölk (laktosfri för övrigt.)

Dessa tre olika märken har jag inhandlat på ICA Maxi, Willys och City Gross.

Caffesso Forza Roma & Lungo Forte

  • Forza Roma: En stark och fyllig espresso gjord på de finaste Arabica och Robusta börnorna från Central och Sydamerika. En intensiv och kraftfull Espresso. Intensitet 10.
  • En nötig och fyllig smak med en helt okej eftersmak. Stark och något sträv, men helt okej även om jag tycker att den är lite för intensiv för en söt latte.
  • Lungo Forte: En starkare Lungo gjord på 100% Arabica bönor med aningen rökiga toner för en perfekt Americano. Intensitet 9.
  • Det här är en ganska rökig lungo som är på tok för stark för mig. Den är kärv och långt ifrån lika god som originalkapslarna. En besk eftersmak som sitter i länge efteråt.

Caffe Molinari itespresso Qualità Rosso

  • En noga utvald blandning av de bästa arabica och robustabönorna blandade och rostade på klassiskt italienskt vis till en perfekt intensiv och stark smak, ger en fin crema i koppen. Intensitet 9.
  • Helt okej och kryddig espresso som inte riktigt passade att göra en latte på då den tog över för mycket. Fin crema, men lite för kryddig för min smak.

GrandCrü Chic & Rendez-vous

  • Chic Espresso: 100% Arabica-kaffe med bönor från östra Afrika, Centralamerika och Sydamerika. De har en blommig och fruktig doft med inslag av syrlig citrus. Intensitet 4. 
  • Perfekt i en latte med en len och god smak som inte tar över varken smak av mjölken eller smaksättningen (vaniljsyrup i mitt fall) kan vara för mesig för vissa, men jag gillar den!
  • Rendez-vous Lungo: En ren och balanserad Arabicablandning från östra Afrika och Sydamerika. Den har en subtil blommig, fruktig och söt smak. Idealisk för lungo-älskaren. Intensitet 4. 
  • Len och behaglig smak. Precis lagom intensitet för mig utan att den blir blaskig. Den här köper jag gärna igen.

Har ni någon favoritkapsel? Jag tycker själv väldigt mycket om Nespresso® Vivalto Lungo, Fortissio Lungo och Livanto för latte. Smaksättningen vill jag sköta själv så tycker inte om Caramel, Vanilla och liknande kapslar.

Du kanske även gillar