topten


Veckans Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish är Top Ten Favorite 2016 Releases So Far This Year
där jag tolkar det som att man kan välja vilken genre man vill och jag tänkte ta mig an filmer – fast jag har inte sett så många vilket gör att det finns några halvbra filmer på listan.

 1. Deadpool
  Få filmer har överraskat så pass mycket som Deadpool. Förväntningarna var förvisso låga efter att ha sett Ryan Reynolds tidigare prestationer i Superhjälte genren, men här briljerar han för första gången. Jag kan inte låta bli att älska allt snusk och våld, men sån är jag.
 2. The Revenant
  En väldigt seg men fantastisk film. Man nästan känner kylan som de upplever i filmen och den är så kreativt filmad. Skådespeleriet är över förväntan och det är en bra hämndfilm minst sagt.
 3. Room
  Filmens första del är betydligt bättre än den andra halvan, men jag tyckte verkligen om The Room. Det jag inte förstår är varför ingen nominerade Jacob Tremblay till en Oscar? Han om någon förtjänade en nominering.
 4. Spotlight
  Att en film om journalister som ger sig på att gräva i en pedofilhärva kunde vara så bra och intressant hade jag inte trott. Den här filmen är baserad på den sanna historien om skandalen om sexuella övergrepp på barn och en efterföljande mörkläggning inom den katolska kyrkan.
 5. The Hateful Eight
  Väldigt seg film, men jag gillade den verkligen! Stämningen är tryckande och det är precis så här en riktigt bra westernfilm ska vara.
 6. Zootopia
  Jag tycker fortfarande att handtecknad film är betydligt bättre och Zootopia hade varit minst lika underbar i 2D, men sånt kan man ju drömma om då Disney numera är för lata och snåla för att producera såna filmer. Zootopia är en frisk fläkt som jag verkligen kan rekommendera. Och nej, staden heter inte Zootropolis – det är bara en korkad omskrivning (som nya filmen Moana) på grund av att Disney i Europa är rädda för att bli stämda.
 7. The Boy
  Det finns filmer som är betydligt bättre än denna i samma genre (kan inte nämna någon av dom utan att spoila The Boy tyvärr), men jag gillade tonen i filmen och alla vändingar den tar innan slutet. Man har inte koll på vad som ska hända förrän i slutet och det gillar jag. Inte särskilt läskig, men bra underhållande.
 8. Tale of Tales
  Jag älskar såna här maffiga berättelser som är udda och sagolika. Ju konstigare desto bättre!
 9. Backtrack
  Nu kommer vi till de filmer som jag tyckte om, men som inte är fantastiska. Jag gillar Brody och den här lite smått spöklika historien är underhållande även om den inte på något ätt är unik.
 10. London Has Fallen
  Såg den första och tyckte om den, såg den här och tyckte om den. Helt okej actionrulle helt enkelt.

Du kanske även gillar