Fredag 17:e februari 2017

Ännu en dag på stranden, där vi oftast bara tar det lugnt och ligger under ett parasoll. Men inte idag! För jag, min storebror och min brorsdotter grävde ett djupt hål på stranden den här morgonen. En så kallas “försäljarfälla”. Ni förstår kanske hur less vi blivit på alla strandförsäljare i Phuket som försöker kränga sina varor till dyra priser. Som exempel kan vi ta en äldre dam som fösökte sälja mig en träkatt för 250 baht, när samma katt kostade 120 baht i ett stånd några hundra meter bort. Jag har koll på min Thai-merchandise!

Det blev en ganska djup och vid grop som jag kunde sätta mig på knäna i och ni ser ju på bilderna hur det såg ut 🙂

Min lillebror och hans flickvän kom äntligen tillbaka från sin tur ut till öarna och de hade bokat ett extra fint rum på hotellet Cape Sienna bara för en natt, så vi begav oss dit på kvällen.

Hela Phuket-familjen satt i deras Sky bar och drack drinkar medan vi såg solen gå ner vid horisonten. Jag drack både en mandarin Mojito och en mango daiquiri. Mojiton var så himla god medan Mango-drinken såg häftig ut med torrisen, men den smakade för mycket smoothie och för lite daiquiri. Efter drinkarna så promenerade vi ner till strandpromenaden där middagen intogs på Freedom. De har verkligen god mat! Den här gången valde jag att äta kyckling med cashewnötter och tog en Singha till maten.

När vi var klara med middagen så gick de andra och satte sig på stranden och drack öl medan jag vandrade in till stan för att handla lite på Big C i Kamala. Det tog ett tag att hitta dit, många små gränder och mycket bilar i centrum. Men jag hittade till köpcentret till slut och köpte med mig några storpack med dricka och lite bröd till frukost. Det var ganska dåligt utbud om man jämför med butiken i Patong så det var lite av en besvikelse.

Promenerade tillbaka till de andra och satt sedan på stranden tillsammans och kollade på när de skickade upp lyktor i natten.

Du kanske även gillar