Förra veckan så hann vi med mycket roliga saker. Bland annat en road trip upp till Hälsingland, en cykeltur till Storvreta, samt ätit glass och legat i poolen.

Det här hände under veckan:

Veckan inleddes med en cykeltur till Storvreta på måndagen. Jag och Walle var ute flera timmar och hann även med en fika på Uppsala slott innan vi drog ut på vägarna. Jag har konstigt nog aldrig varit inne på slottet så det var trevligt.

På tisdagen så blev det mest poolhäng och grillning, sedan blev det samma på onsdagen. Vi var på Edsvikens Piazza och köpte räksallad, mackor och glass som var helt himmelsk. Lite tråkigt att de går på semester nu när behovet av ett bra fika och matställe är som störst under semestertid. Många väljer ju att stanna hemma när vädret är som det är. Varför spendera en massa pengar på att åka utomlands enbart för att bada och hänga på stranden när vädret är minst lika bra här?

Tidigt på torsdagen så var det dags att åka till Kims mammas landställe. Men jag och morsan kom iväg senare än planerat och resan upp förbi Uppsala och Gävle till Stråtjära tog mer än tre timmar med paus för tankning och inköp av lunch. Men jag älskar att åka iväg på road trips, så det var bara roligt.

Vi kom som sagt aningen sent för lunch, men vi satte oss på Kims mammas fina, nymålade trädgårdsmöbler och åt räkmackor och drack vitt vin. Testade även den nya Coca cola Zero Lemon och oj, vad god den var! Den rekommenderar jag verkligen om ni, som jag, älskar Zero Sugar.

Efter lunchen så åkte vi i Kims bil bort till Skogs camping där vi badade i Bergviken. Det tog verkligen emot att doppa sig i det kalla vattnet, men när jag väl var i så kändes det verkligen uppfriskande. Det blev en del bilder från badet och efteråt så åkte vi på en liten rundtur och blev bjudna på mjukglass. Det var en riktigt trevlig eftermiddag i det bästa sällskapet!

På kvällen så gick vi in i storstugan för att slippa myggen, men jag blev förstås ändå rejält myggbiten, Kim fixade till en god middag med lax, kokt potatis och sallad. Till det lite vin till oss som inte kör bil och alkoholfritt till de som skulle göra det. Vardagslyx minst sagt! Eftersom vi satt så länge och pratade så hann vi knappt med att fika innan vi var tvungna att bege oss hemåt. Morsan släppte av mig i Uppsala och åkte sedan den sista biten hem själv.

Tack för att vi fick komma på besök! Det måste vi göra om någon gång!

Det bästa denna vecka:
Jag tyckte att det var riktigt kul att få komma och hälsa på hos Kims mamma och umgås med henne, morsan och Kim. Synd att vi inte hade en husbil eller liknande så att vi hade kunnat stanna några timmar till!

Det sämsta denna vecka:
På vägen hem från landstället så kände jag mig tjock i halsen. Det visade sig vara en rejäl förkylning som var på gång och jag låg sjuk hela helgen. Käkade glass och läste, vilket var trevligt men det var tråkigt att ligga sjuk.

Filmer / Serier jag sett under veckan:
Filmer: Tomb Raider (2017), Drive (1997). Serier: The Handmaid’s Tale (säsongsavslutningen), samt några avsnitt av Rick & Morty och Midsomer Murders.

Du kanske även gillar