image

Idag var jag riktigt sugen på en pannkaka, men hade inte tillräckligt med mjölk hemma. Det finns massor med bra pannkaksrecept, olika varianter som exempelvis amerikanska, ugnspannkaka, proteinpannkakor, bananpannkakor och blåbärspannkakor för att nämna några. Mitt personliga favoritrecept på pannkakor är så simpelt, men blir så fruktansvärt gott! Det räcker till 16 st tunna eller 8 st tjockare pannkakor. Jag älskar att ha en klick jordgubbssylt till, men färska bär är minst lika gott. Ju mindre ingredienser i själva pannkakan desto mer tillbehör!

Ingredienser

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke.
Vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen en efter en.
Låt smeten stå och svälla i cirka 30 minuter.

Smält sedan hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten.
Använd resten av smöret till att steka pannkakorna. 1/2-1 dl smet per pannkaka beroende på om du vill ha tunna eller tjocka. Enjoy!

Du kanske även gillar