Yoshi
Det blir en favorit i repris med bilden ovan då jag inte vill visa upp bilden jag tog igår på Yoshis sargade baktass.

Gårdagen blev tyvärr oväntat traumatisk för oss alla här hemma. Under de två timmar jag var ute och promenerade på stan så hade Yoshi råkat skada sig på något sätt. Vi vet fortfarande inte hur exakt, men misstänker att han fastnat i en häftklammer från katträdet som satt lös och stack ut en bit. Direkt när jag kom hem så gick jag till sovrummet och såg där flera små blodfläckar på lakanet. Det var inte från mig, så jag kollade med älsklingen om han hade några sår, men det hade han inte. Så jag gick runt och kollade klorna på först Chester och sen Yoshi. Då såg jag att Yoshi var blodig på höger baktass och gick för att göra rent såret. Det visade sig vara en djup och ganska lång reva i huden som jag direkt förstod att det skulle behöva sys. Jag satte snabbt på en kompress och lindade in benet med kirurgtejp, men då skrek Yoshi till och sprang iväg.

Det blev en himla massa drama efter det…

Chester trodde att jag gjorde illa hans bror och började fräsa och skrika på både mig och Yoshi. Sen flyger han på mitt ben och sätter alla klor och tänder i mig likt en grävling. Väldigt läskigt då han aldrig varit aggressiv. Jag springer gråtande (det gjorde verkligen svinont) in på toaletten med Yoshi och ser över mitt ben som blöder kraftigt. Rengör ordentligt och sätter på ett sterilt plåster. När jag kommer ut så har Chester lugnat ner sig och agerar som om inget har hänt.

Älsklingens pappa kommer och hämtar oss och skjutsar oss till Universitetdjursjukhuset vid SLU där vi spenderar några timmar innan Yoshi får opereras och sys. Kalaset gick på över 6000 kronor, men Yoshi har en bra försäkring så det fixar vi, men jag är så orolig för att vi båda ska råka ut för någon infektion. Mina sår blöder fortfarande och Yoshis bandage måste bytas varje dag vilket jag inte tror att älsklingen klarar av själv med sitt eget brutna ben. Jag tål inte heller att se sårade djur, men för mina pälsbarn så går jag genom eld. Så det fixar jag nog!

Chester ska få lite lugnande nu efter missförståndet och det är väl rätt så bra att man har en vaktkatt ändå, men han får nog lära sig skilja på vilka som är the bad guys och the good guys… Sen så ska jag hämta hem lite feliway för att han inte ska stressa upp sig igen och inte vara sur på Yoshi för att han luktar sjukhus.

Vi får se hur det går för mitt ben, men i värsta fall så får jag ta mig till närakuten om jag mår sämre. Våra katter är innekatter, men det kan vara farligt med smutsiga kattklor oavsett. Just nu så gör det bara riktigt ont och jag har lite svårt att gå då såren sitter i knävecket.

Nu hoppas jag att vi ska få en lugn helg utan mer olyckor och problem. Peppar peppar!

Du kanske även gillar